Workshop ademhaling en levenskracht

Het cruciale belang van aardmagnetisme, lichaamsbewustzijn en ademhaling voor je gezondheid en algemeen welzijn.

Levensenergie en ademhaling

Als rode draad in deze workshop leer je op zo’n manier ademen dat je maximaal levenskracht (in de oude wijsheidstradities Prana, Ki of Chi genoemd) laat doorstromen in heel je lichaam. Je komt er achter hoe je je energieveld oplaadt met aardekracht en met kosmische, opladende energieën. Het effect van enkele minuutjes prana-ademhalingsoefening is dat je de storende omgevingsenergiën (niet alleen van elektrotress, maar ook de effecten van te veel blootgesteld zijn aan geluiden, beelden, emoties van anderen, etc.) gemakkelijk kan laten afvloeien, dat je voelbaar beter in je vel zit en dat je vitaliteit een stevige boost krijgt

Krachtige, eenvoudige lichaamsoefeningen

De ademhalingsoefeningen en de korte theoretische gedeeltes wisselen we af met een mix van aandachts-, rek- en strek-, visualisatie-, rug- en oogbeweginsoefeningen uit verschillende tradities, waaronder hatha yoga, kriya yoga, Tibetaanse yoga, Taoïstisch energiewerk (waaronder Chi Gong) en Kashmir Shaivism. De oefeningen, in tijdsduur variërend van 15 seconden tot 6 minuten, helpen je om je energie te focussen, om je aandacht op te frissen en om je energiedoorstroming (weer) voelbaar te maken. Ze bevorderen in hoge mate de mentale en lichamelijk conditie.

Magneetveld Resonantie Therapie

De effecten van elektrische verontreiniging door aardstralen, door GSM-, radar- en hoogspanningsstraling zijn al vele decennia gekend, maar worden helaas nog geminimaliseerd of te weinig erkend.
In Centrum GEA hebben we ruim 30 jaar ervaring in het begeleiden van onze cursisten en cliënten in deze materie. Wij hebben zelf heel wat methodes en hulpmiddelen om de levenskracht te herstellen langdurig uitgetest.
Tijdens deze workshop kom je ook de essentie te weten over elektrische straling, over aardmagnetisme en over het ontstaan, het wetenschappelijk onderzoek en de werking van MRT (Magneetveld Resonantie Therapie), die intussen al enkele decennia gebruikt wordt zowel bij traditionele artsen als in alternatieve gezondheidscentra.

De ‘30 geheime ademhalingen’

De ’30 secret breaths’ uit de taoïstische traditie vormt de kern van de oefeningen. Het is een heel krachtige reeks oefening, die bestaat uit 6 verschillende lichaamshoudingen waarin je op een specifieke manier ademt. Tijdens het ademen sluit je een aantal energetische poorten, waaronder de energiecentra in de buurt van je sluitspier, je nekspieren, je verhemelte en je plexus solaris. Op die manier laat je de levenskracht maximaal binnenstromen en doorwerken in heel je lichaam en energieveld. Op 6 minuten tijd geven de oefeningen je een boost op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak.
Toen in de zestiger jaren van de vorige eeuw Mao Zedong, leider van de toenmalige communistische partij in China, zich ontpopte tot een steeds meer totalitair despoot, besloot hij om nog verder te gaan in zijn ‘zuivering’ door alle oude spirituele tradities (waaronder het Taoïsme, het Confucianisme en verschillende vormen van sjamanisme) in de kiem te smoren. Op dat moment hebben enkele Taoïstische leraars besloten om de 30 secret breaths ook aan te leren aan westerlingen, om de traditie veilig te stellen. Joost Vanhove heeft deze oefening leren kennen toen hij in 1984 in India verbleef in Herakhan, aan de voet van de Himalaya.
Net zoals de andere oefeningen die je meekrijgt, zullen vooral ook de 30 secret breaths je voor de rest van je leven vergezellen als trouwe bondgenoten om je vitaliteit en je energie doorstroming op peil te houden